מקונפליקט להגשמה
סדנה לנשים בין משפחה לקריירה – שלושה מפגשים
מטרת הסדנה
העולם המערבי המודרני טומן בחובו אפשרויות חדשות רבות לנשים המעוניינות לצאת מהספירה הפרטית לזו הציבורית, אל שוק העבודה. אולם, נשים רבות הבוחרות לקחת על עצמן תפקידים חדשים אלו, מסרבות לוותר על התפקיד המרכזי שלהן בתוך המשפחה. הזהות הנשית, שהתרחבה בעשורים האחרונים, מעמידה לנשים את האתגר “To have it all” .
מגבלות הזמן וציפיות הסביבה יוצרות קושי אמיתי לתפקד בתוך שלל התפקידים באופן שלם ומספק עבור האשה. קונפליקט עבודה-משפחה הוא בחלקו פרי ציפיות לא ריאליות, ובחלקו תלוי מציאות.
בסדנה ילמדו הנשים לתמלל את החוויה, לזהות את הניתן לשינוי והדרכים לשנותו, ולקבל את שאינו בר שינוי. המשתתפות יעברו חוויה מעצימה, שתאפשר להן לחוש שליטה ואסרטיביות לצד קבלה וזרימה עם הקשיים שבדרך.
עבור המעסיק/ה סדנה זו תהווה דרך נוספת לתגמל את הנשים המועסקות במקום העבודה, ולהגביר את יחסי האמון בין המעסיק/ה למועסקות בנתינת תשומת לב ראויה לקונפליקט שהן חוות.
ולבסוף, המעסיק יזכה לעבוד עם מועסקות אשר חשות סיפוק רב יותר בעבודה, ולכן, הן גם באופן טבעי, יצירתיות, חיוביות, ופרודוקטיביות יותר.
הסדנה מוצעת בשני פורמטים שונים, לבחירת המעסיק/ה:
- שלושה מפגשים שבועיים של שעה וחצי (העמקה בתכנים, תוך כדי מגוון פעילויות חווייתיות)
- מפגש יחיד של שעתיים (תמצית התכנים בתוספת פעילות חווייתית)
מיקום
הסדנה תתקיים במקום העבודה, בחדר שקט ופרטי. במקרה של סדנה של עד 5 נשים, ניתן לבצע את הסדנה בקליניקה פרטית במרכז תל-אביב, בדיסקרטיות מלאה.
המנחה
ד"ר מיכל בן צבי זומר, פסיכולוגית קלינית מומחית בישראל ובניו יורק.
שבה לאחרונה לישראל ופתחה קליניקה פרטית במרכז תל אביב.
עוסקת במחקר ובטיפול בנשים המתמודדות עם קשיים הקשורים במעגל החיים, כולל קשיים בהורות ושילוב הורות וקריירה. בעבודת הדוקטורט חקרה את המכשולים המונעים מנשים להגשים את חלומן “To have it all” משפחה וקריירה. הציגה את עבודתה בכנסים שונים ברחבי ארצות הברית, ביניהם הכינוס השנתי של American Psychological Association ובכינוס השנתי של Association of Women in Psychology . הסדנה המוצעת מבוססת על בסיס ידע נרחב שצברה בעת כתיבת הדוקטורט ומההשלכות היישומיות של המחקר.
כאן ועכשיו
מיינדפולנס במקום העבודה
מיינדפולנס זה לא קסם וגם לא פעולה דתית. זהו מצב תודעתי שניתן להכנס אליו בעזרת תרגול. במצב זה אנחנו ממקדים את הקשב שלנו בהווה במה שמתרחש בתוכנו ומחוצה לנו. אנחנו מנסים להגיע למיקוד זה ללא שיפוט וביקורת כלפי מה שנחשף בפנינו וכלפי עצמינו.
כפי שחכמי המזרח אומרים מאות שנים, רוב רובו של הסבל הפסיכולוגי שאנו חווים קשור בזיכרונות ובחרטות לגבי העבר, או מדאגות וטרדות לגבי העתיד לבוא. כשאנו מצליחים להיות קשובים יותר להווה, ולחוות אותו ללא שיפוט, אנחנו משתחררים מסבל רב.
אולם חוכמה זו אינה רק נחלתם של תרבויות המזרח. מדיטציית מיינדפולנס פותחה על ידי ג'ון קבט-זין באוניברסיטת בוסטון. שם מצאו כי תרגול קבוע של מדיטציה זו עוזרת להפחית את רמת המתח והחרדה שאנשים חווים, להעלות את רמת שביעות הרצון שלהם בחיים, ולפתח את יכולת החמלה שלהם לעצמם ולאחרים.
אבל האם כל זה מתאים יותר להרפתקאה בהודו או סופשבוע רגוע בגליל? האם ארצה שהעובדים סביבי יראו שלווים ומלאי חמלה? הרי מקומות עבודה רבים מדומים לג'ונגל, למקום בו רק החד, המהיר, החזק, שורד..
מחקרים רבים מראים שמדיצטיית מיינדפולנס ….
1 מאפשרת לעובדת להתרכז בהווה, ולכן משפרת באופן משמעותי את יכולת הריכוז שלה
2 מאפשרת לעובד להתמודד עם אתגרים בצורה יעילה, שכלתנית ופחות רגשית
3 מאפשרת לעובדים ולעובדות לקיים קשרים בונים ותומכים בתוך מקום העבודה
4 משפרת את מצב הרוח, ותמיד נעים לפגוש אנשים מחייכים במשרד
חברות כמו Google, Goldman Sachs, General Electric, Mills. כבר גילו מזמן את התועלת של מדיטציית מיינדפולנס במקום העבודה, ומספקים סדנאות כאלו לעובדיהם באופן שוטף.